Skip to content
Screenshot 2023-11-13 at 13.59.44

Hvem er Altifiber?

Altifiber leverer bredbånd og underholdningstjenester til Dalane i Rogaland og til store deler av Agder.

Om oss

Altifiber koblet opp sin første fiberkunde i 2003. Vi har hovedkontor i Hauge i Dalane og kontorer på Evje og Kristiansand.

Se video fra vårt 20 års jubileum i 2023 👇

Visjon

Altifiber bygger fiber til deg enten du bor i en liten bygd eller midt i byen. Som en av 40 partnere til Altibox leverer vi et komplett tilbud som gir deg lynraskt internett, tv og telefoni.

Altifiber - lynraskt internett, tv og telefoni
 
 
Vi bruker lokale fagfolk

Fiber, et ord som rommer så mye mer enn bare lynrask transport av data i en kabel som sitter fast i huset ditt. Som fiberleverandør er Altifiber nok mer opptatt av det tekniske rundt fiberoptikk enn hvermannsen, men vi bryr oss aller mest om én ting: Hva fiber kan gjøre for deg – akkurat der du bor.

Skikkelig fart på nettet har etter hvert blitt like selvfølgelig som innlagt vann og strøm. Helt fra de innerste kriker og kroker i landet, i små og sjarmerende bygder, til de storbyene vi har her i Dalane og Agder – alle trenger fiber. Fiber hindrer fraflytting fra små kommuner og bygder. Men det er også viktig for utviklingen av en moderne by. Fordi fiber er mer enn raskt internett.

Fiber får samfunnet vårt til å tikke – inn i det neste århundre.

Vi ønsker å være en lokal markedsaktør som er tilgjengelig og enkel å forhold seg til, og som bidrar til å bevare og videreutvikle lokalsamfunn gjennom å tilby sikkert og stabilt høyhastighets internett.

PÅLITELIG

IMØTEKOMMENDE

LØSNINGSORIENTERT

EFFEKTIV

NYSKAPENDE

Historien

Altifiber ble etablert i 2002.

  • 2002: Dalane Breiband AS stiftes
  • 2004: Rogaband stiftes
  • 2006: Agder Breiband kjøpes opp
  • 2010: Samarbeid med Bykle Breiband
  • 2013: Dalane og Agder Breiband fusjonerer
  • 2015: Altifiber AS
  • 2016: Avslutter leveranse på DSL
  • 2018: Altidata AS
Altifiber grunnleggere Terje Nilsen Abusland og Toralf Nyheim

«I disse dager er det 20 år siden vi koblet opp de første kundene våre. Da vi startet i 2003 var vi i en brytningstid der internett for fullt kom inn i hverdagen til folk, mens folk stort sett satt med oppringt samband. Hastigheten på en oppringt linje med moden i 2003 var typisk på 0,056 Mbit/s, mens den typiske hastigheten i dag er 500 Mbit/s. I tillegg kostet oppringt internett penger i form av tellerskritt for den tiden du brukte det, og så ble det jo opptatt på telefonen, minnes Toralf Nyheim, daglig leder i Altifiber.»

altifiber-grunnleggere-fiber-9530_web
Toralf NyheimDaglig leder, Altifiber.

Grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold

Altifiber AS er omfattet av Lov om virksomheters åpenhet og arbeid med grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold.

I den forbindelse er det utarbeidet en redegjørelse som viser hvilke aktsomhetsvurderinger som er gjort for å sikre grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold.

Redegjørelse etter Åpenhetsloven
altifiber-lokalkontor-6_justert
TOUCH
altifiber-lokalkontor-25-1
TOUCH
Lokalfilm-v7-16x9-1080p25-Copy-05.00_02_20_07_web
TOUCH
For små lokalsamfunn

gjør fiber verden litt mindre

Altifiber strekker seg fra Dalane i Rogaland og til store deler av Agder. Sammen med lokale fagfolk bygger vi fiber i byen din, nabolaget ditt og inn til huset ditt. Når vi bygger fiber, skaper vi infrastruktur som er en hjørnestein i et moderne samfunn, men som også gjør hverdagen din litt raskere og litt enklere. Med Altifiber i ryggen kan du surfe lynraskt, se serier og filmer når som helst, og jobbe fra både hjemmefra og på hytta.

Med fiber kan man holde bedriften i hjembygda, med samme muligheter til å lykkes som konkurrenter i storbyen.

Hvorfor bør du velge fiber fra Altifiber og Altibox

I tillegg til å levere enestående tjenester innen fiber, internett, telefoni og TV, er vi engasjert i å støtte lokale lag, foreninger og arrangementer over hele Dalane og Agder-regionen.

altifiber-lokalkontor-24-1

Så du etter noe annet ?

Besøk vårt kundesenter for svar på de spørsmålene vi oftest får.