Skip to content
Slik foregår fiberutbygging

Slik foregår fiberutbygging

Å bygge ut fibernett er en omfattende prosess, men du verden for en oppgradering du får sammenlignet med tradisjonelt kobber-bredbånd. Her kommer en kort forklaring av de forskjellige fasene i en utbyggingsprosess.

1. Bestilling

Vi undersøker interessen for utbygging i området du bor i, og du og alle naboene dine får et tilbud fra oss. Dersom mange nok takker ja til tilbudet starter vi arbeidet med å levere raskt fibernett til boligen din.

 

01 Bestilling

 

2. Planlegging

I denne fasen søker vi om nødvendige tillatelser og inngår nødvendige avtaler med grunneiere. Vi planlegger også når utbyggingen skal starte, og gjør avtaler med lokale entreprenører. I tillegg må vi finne den beste traséen for hvor kabelen skal gå.

 

Planlegging

 

3. Utbygging

I utbyggingsfasen bygger vi fibernettet frem til eiendommen din. Hvor lang tid dette tar avhenger av arealet som skal utbygges. Vi vil holde deg oppdatert gjennom hele prosessen fram til du er tilkoblet fiberlinjen din.

Hvis du har avtale om egeninnsats må du selv grave ned kabelen det siste stykket fra tomtegrensen til der den skal inn i huset ditt. I noen tilfeller bygger vi fibernettet både med graving av grøfter og oppheng av fiberkabler i eksisterende stolpenett. I de tilfeller vi benytter oss av eksisterende stolpenett, vil nye kabler i all hovedsak følge samme kurs som eksisterende kabelstrekk. 

Her kan du lese mer om egeninnsats og få nyttig informasjon om hvordan kabelen skal graves ned. Når kabelen er gravd frem til husveggen er din egeninnsats ferdig! Montøren gjør resten av jobben.

 

Utbygging

 

4. Oppkobling

Når fibernettet er ferdig bygget og trekkerør ligger klart til huset ditt, vil en montør kontakte deg for å avtale et hjemmebesøk.

Montøren finner optimal plassering for hjemmesentralen i boligen, blåser frem fiberen og installerer utstyret. Samtidig sjekkes det at alt virker som det skal. Hjemmesentralen har innebygd trådløs router, men i større boliger anbefaler en forsterker, for å optimalisere det trådløse nettverket.

Vi tilbyr utsatt oppstart på Altibox-tjenestene, for å tilpasse evt. oppsigelse hos tidligere leverandør.

 

Installasjon

 

Bruk og kundeservice

Nå kommer den gøyeste delen. En verden av nye muligheter åpnes opp, og du kan for alvor nyte godene av en høyhastighets fiberlinje og grenseløs underholdning fra Altibox. Sett deg godt til rette og nyt perfekt strømmefart og underholdning for enhver smak. Vær trygg på at du til enhver tid har et stabilt nett som leverer når du trenger det. Internett er best når du slipper å tenke på at det finnes. Når det bare fungerer.

Om uhellet likevel skulle være ute og ting går på tverke, står vi klare for å hjelpe deg med det du skulle trenge. Slik at du kan bruke mest mulig tid på andre ting. Bare ta kontakt med vår kundeservice, så tar vi det derfra. Du kan også finne svar på mye av det du måtte lure på her.

På Mine sider finner du en oversikt over hele ditt kundeforhold, og kan lett gjøre dine egne valg angående innhold og trådløst hjemmenettverk.

 

Bruk og kundeservice

 

Sjekk om du også kan få Altibox-tjenester fra oss

Vi gir deg stabil høyhastighets internett, fiber og telefoni av høy kvalitet som din lokale Altibox-partner, med Norges mest fornøyde tv-kunder og bredbåndskunder i over et tiår. Vi kobler opp en ny kunde hvert 11. minutt for å gi deg den beste opplevelsen med våre tjenester.